Ce informatii contine si transmite Certificatul de Performanta Energetica (CPE)?

Certificatul de Performanta Energetica(CPE) contine intr-o forma sintetica unitara, informatii despre principalele caracteristici termoenergetice ale sistemului constructiei-instalatii al cladirii, care, analizate conduc la clasificarea si notarea energetica a acesteia, incadrarea intr-o scara de valori, compararea cu o cladire similara de referinta, eficienta energetic.

Performanta energetica a cladirii reprezinta energia efectiv consumata sau estimata pentru a raspunde necesitatilor legate de utilizarea normala a cladirii, necesitati care includ in principal: incalzirea, prepararea apei calde de consum, racirea, ventilarea si iluminatul. Performanta energetica a cladirii se determina conform unei metodologii de calcul si se exprima prin unul sau mai mult indicatori numerici care se calculeaza luându-se in considerare izolatia termica, caracteristicile tehnice ale cladirii si instalatiilor, proiectarea si amplasarea cladirii in raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare si influenta cladirilor invecinate, sursele proprii de producere a energiei si alti factori, inclusiv climatul interior al cladirii, care influenteaza necesarul de energie.  

CPE-ul ofera informatii despre consumul anual specific de energie al cladirii, cantitatea de gaze cu efect de sera produca prin utilizarea acesteia, potentialul de economisire al energiei si de reducere a emisiilor de gaze nefaste mediului.

Certificatul este insotit de o Anexa in care se inscriu datele despre starea reala a constructiei (categoria, numarul de niveluri, numar de apartamente, suprafete utile, volum, caracteristici geometrice si termotehnice ale anvelopei), despre starea instalatiilor interioare de incalzire si apa calda de consum, a instalatiilor de iluminat, climatizare sau ventilatie mecanica.

Certificatul este insotit de un set de recomandari pentru imbunatatirea performantei energetice, cresterea eficientei energetice si utilizarea rationala a energiei in cladire, fara afectarea confortului, care tin seama de conditiile climatice locale, ambianta climatului interior, raportul cost-eficienta, accesibilitate, siguranta si destinatia cladirii.

Optional, in functie de dotarea tehnica a  Auditorului energetic, certificatul poate fi insotit si de o imagine termografica prin care se vizualizeaza zonele prin care „se scure caldura ” afara din cladire, temperaturile de pe suprafata anvelopei cladirii si zonele in care sunt prezente umezeala si mucegaiul.

Certificatul energetic va contine date despre starea termica si energetica a cladiri si a instalatiilor aferente, precum si indici specifici vizind utilizarea rationala si eficienta a cladirii ca urmare a aplicarii unor solutii de reabilitare si modernizare energetica.

Certificatul cuprinde valori de referinta prevazute in reglementarile tehnice in vigoare, care permit consumatorilor sa compare si sa evalueze performanta energetica a cladirii. Certificatul este insotit de recomandari de reducere a costurilor, prin imbunatatirea performantei energetice a cladirii.

Actul energetic este compus din doua pagini. Prima pagina contine nota data de catre auditor, care incepe de la 10 la 100. Spre exemplu, o nota de 76 va insemna ca acea cladire are o eficienta energetica foarte redusa. O cladire cu un coeficient energetic bun trebuie sa aiba in jur de nota 95. Pagina a doua specifica nota pe care cladirea ar putea-o obtine in cazul in care ar fi luate masurile prevazute de catre auditor.

Eficienta unei cladiri poate fi scazuta de unele lucruri minore care pot fi remediate usor. Printre acestea figureaza usa de la intrare a cladirii care nu se inchide automat si ramine deschisa mai tot timpul, gemurile si usile care nu se inchid bine etc.

Certificat de Performanta Energetica

Certificare energetica

Intrebari si raspunsuri:

1. Ce reprezinta CPE?

2. De ce este necesar CPE?

3. Cine elibereaza CPE?

4. Ce informatii contine CPE?

5. Ce reprezinta clasele energetice?

6. Ce fel de cladiri necesita CPE?

7. Costul emitereii unui CPE

Termeni si definitii

Suna acum!
Certificat energetic in 24 de ore.
Luni - Vineri
08.00- 18.00


0241-630-151
0341-408-076
0726-272-414

Contacteaza-ne

captcha
   

office@senatorconsult.ro
comercial@senatorconsult.ro
calitate@senatorconsult.ro
Telefon:0341.408.076
Mobil:0726.272.414
Aleea Macilor, Nr. 8, Bl. B´1, Ap. 39
Constanta - Romania
vezi harta