Cine elibereaza Certificatul de Performanta Energetica?

Certificatul se intocmeste de Auditori Energetici pentru cladiri, atestati tehnico-profesional de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (www.mdrt.ro).

Pentru categoriile de cladiri care se construiesc, certificatul se elaboreaza prin grija investitorului / proprietarului si se cuprinde in documentatia pentru receptia la terminarea lucrarilor.

Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere.

Certificatul se editeaza pe suport de hartie si in format electronic, se inregistreaza in Registrul auditorului, iar un format electronic se transmite, in termen de 5 zile de la data inregistrarii la INCERC Bucuresti, unitate care centralizeaza si prelucreaza statistic datele cuprinse in certificatele emise in tara. Un exemplar al Certificatului se preda investitorului/proprietarului si insoteste cladirea in perioada de valabilitate a acestuia, atasandu-se la Cartea Constructiei. In cazul cladirilor cu o suprafata utila de peste 500 mp, aflate in proprietatea/administrarea autoritatiilor publice, precum si in cazul cladirilor in care functioneaza institutii care presteaza servicii publice, prin grija proprietarului/administratorului cladirii, dupa caz, certificatul, in valabilitate, se afiseaza intr-un loc accesibil si vizibil publicului.

Certificat de Performanta Energetica

Certificare energetica

Intrebari si raspunsuri:

1. Ce reprezinta CPE?

2. De ce este necesar CPE?

3. Cine elibereaza CPE?

4. Ce informatii contine CPE?

5. Ce reprezinta clasele energetice?

6. Ce fel de cladiri necesita CPE?

7. Costul emitereii unui CPE

Termeni si definitii

Suna acum!
Certificat energetic in 24 de ore.
Luni - Vineri
08.00- 18.00


0241-630-151
0341-408-076
0726-272-414

Contacteaza-ne

captcha
   

office@senatorconsult.ro
comercial@senatorconsult.ro
calitate@senatorconsult.ro
Telefon:0341.408.076
Mobil:0726.272.414
Aleea Macilor, Nr. 8, Bl. B´1, Ap. 39
Constanta - Romania
vezi harta