Consultanta privind implementarea sistemului de management de mediu SR EN ISO 14001: 2005

Standardul ISO 14001 acopera o paleta de 5 directii de actiune:

  1. Sisteme de management de mediu
  2. Audit de mediu
  3. Evaluarea protectiei comunitatilor umane fata de activitatile industriale cu impact negativ
  4. Clasificarea din punctul de vedere al politicii de mediu
  5. Evaluarea ciclurilor de viata ale produselor si serviciilor

Ghidul de utilizare oferit de standardul ISO 14001, prevede cerintele cu privire la integrarea managementului de mediu in structura generala a managementului calitatii din societatea comerciala. Aplicarea concreta a acestuia este in functie de politica de mediu, adoptata in cadrul societatii. Politica de mediu se realizeaza prin punerea la punct a activitatilor legate de:

Orice activitate desfasurata de o organizatie poate genera un spectru larg de implicatii asupra mediului, de aceea sunt importante activitatile care au ca efect un impact negativ semnificativ asupra factorilor de mediu. Pentru ca o organizatie sa poata stabili "ce impact este semnificativ asupra mediului", este necesar sa-si defineasca pentru inceput o scara a importantei pe care considera ca este necesar sa o acorde aspectelor de protectie a mediului pe baza unor criterii ca:
SR EN ISO 14001:2005 este un standard de larga recunoastere internationala care contine cerinte obligatorii referitoare la respectarea legislatiei sau altor reglementari de mediu aplicabile si reprezinta standardul de referinta pentru implementarea unui sistem de managementul mediului propus de specialistii forului international de standardizare. Si toate acestea in vederea sprijinirii organizatiilor interesate in atingerea obiectivelor referitoare la mediu si a celor economice, dar si aspecte de ordin strategic si concurential, prin sustinerea protectiei mediului si a prevenirii poluarii.

De ce aveti nevoie de ISO 14001 ?
Conform reglementarilor europene si internationale, toate organizatiile trebuie sa fie preocupate tot mai mult sa-si dezvolte o performanta de mediu accentuata, controlând impactul propriilor activitati, produse si servicii asupra mediului înconjurator si revizuindu-si periodic politica si obiectivele de mediu, pe fondul creerii unei legislatii în domeniu tot mai stricte si diversificarii politicilor economice si a altor masuri destinate încurajarii protectiei mediului.
Toate organizatiile trebuie sa fie preocupate tot mai mult sa-si dezvolte o performanta de mediu accentuata, controland impactul propriilor activitati, produse si servicii asupra mediului inconjurator si revizuindu-si periodic politica si obiectivele de mediu, pe fondul crearii unei legislatii in domeniu tot mai stricte si diversificarii politicilor economice si a altor masuri destinate incurajarii protectiei mediului.

Consultanta in vederea implementarii cerintelor standardului ISO 14001 poate fi aplicabila oricarei organizatii care doreste:
  1. sa implementeze, sa mentina si sa imbunatateasca un sistem de management de mediu;
  2. sa-si ia toate masurile privind conformitatea cu politica de mediu declarata;
  3. sa poata declara/sustine aceasta conformitate;
  4. sa efectueze autoevaluarea si autodeclararea conformitatii cu prezentul standard;
  5. certificarea/inregistrarea sistemului sau de management de mediu de catre un organism independent/exterior.

Servicii consultanta

Consultanta ISO

SR EN ISO 9001: 2008

SR EN ISO 14001: 2005

Sistem de management HACCP

ISO / TS 22002-1:2009 - Norme de siguranta alimentara

SR OHSAS 18001:2008

Implementarea unui sistem integrat de management

Auditul de evaluare initiala

Auditarea furnizorilor

Programe Postcertificare

Termeni si definitii

Cursuri

Contacteaza-ne

Activitate de proiectare? Da Nu
Certificare in: ISO 9001:2008
ISO 14001 HACCP
OHSAS 18001
Sistem de management integrat
captcha
   

office@senatorconsult.ro
comercial@senatorconsult.ro
calitate@senatorconsult.ro
Telefon:0341.408.076
Mobil:0726.272.414
Aleea Macilor, Nr. 8, Bl. B´1, Ap. 39
Constanta - Romania
vezi harta